Η πρακτική της αποχώρησης ή της απουσίας από τις συνεδριάσεις πολιτικών οργάνων έχει εφαρμοστεί, εδώ και δεκαετίες, στη Βουλή. Χρησιμοποιείται, κυρίως, ως μέσο διαμαρτυρίας, για την κατάθεση νομοσχεδίων ή για τις πρακτικές της όποιας κυβέρνησης.
Εκεί, όμως, υπάρχει μια διαφορά. Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία, υπάρχει απαρτία και τη δυνατότητα να ψηφιστούν τα νομοσχέδια.
Στο Δήμο μας, σήμερα, για άλλη μια φορά (διαβάστε εδώ), τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέλεξαν να μην παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση, παρά μόνο το χθεσινό Δελτίο Τύπου (διαβάστε εδώ), με το οποίο διαμαρτύρονται για πράξεις και συμπεριφορές του Δημάρχου και κάποιων Αντιδημάρχων.
Ας δούμε, όμως, ποια ήταν τα τρία πρώτα θέματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης:
1.Γνωμοδότηση επί της υπ' αριθμ. 20/2020 μελέτης της Δ.Τ.Υ. του Δήμου "Ανάπλαση Χ.Ζ.Λ. Λουτρακίου (Α' Φάση)".
2.Γνωμοδότηση επί των προδιαγραφών των πρόχειρων κατασκευών στην Χ.Ζ.Λ. Λουτρακίου σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 20/2020 μελέτη.
3.Έγκριση της μελέτης "Αισθητική αναβάθμιση & ανάπλαση τμήματος οδού Ποσειδώνος από Αιγαίου έως Τομπάζη".
Όπως, βλέπουμε, ήταν θέματα που αφορούσαν την πολυπόθητη ανάπλαση της παραλίας μας. Μάλιστα, το τρίτο θέμα αναβάλλεται για δεύτερη φορά.
Και ερχόμαστε στην περιβόητη ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων, Σπύρου Ράτη (διαβάστε εδώ), η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση (διαβάστε εδώ).
Εκτός από τις, τουλάχιστον, υπερβολικές αναφορές περί «σάπιων σταφίδων», ο Σ. Ράτης μιλάει για «συνεννοήσεις της αντιπολίτευσης, ώστε να μην προχωράνε τα έργα της δημοτικής αρχής, για τον τόπο».
Έχουν σκεφτεί στην αντιπολίτευση ότι, με την απουσία τους από συνεδριάσεις, όπως η σημερινή, μπορεί να τον δικαιώνουν, στην κοινή γνώμη των δημοτών;