TO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΛΟΥΤΡΑΚΙ 247" ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ή ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Ή ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ή ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ Ή ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, κ.λπ.)

Επικοινωνία: loutraki247@gmail.com

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Σχετική εικόναΕίναι γνωστό ότι κατά την προεκλογική περίοδο υπάρχει αναστολή προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. Πράγματι με βάση το ά. 17 του ν. 3870/2010 «Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (Α 28) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων ….», ενώ, σύμφωνα με το ά. 28 του ν. 2190/1994, κατά το διάστημα μεταξύ της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών και της ορκωμοσίας της Κυβέρνησης απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων του Δημοσίων και των Ν.Π.Δ.Δ. Από το συνδυασμό των διατάξεων προκύπτει ότι για το χρονικό διάστημα από 26 Απριλίου έως 26 Μαΐου 2019 οι Ο.Τ.Α. δεν θα μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους, ούτε να καταρτίσουν συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω οι Ο.Τ.Α. θα πρέπει, όπως όλα δείχνουν, να προγραμματίσουν φέτος αρκετά νωρίτερα τη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου και εποχικού προσωπικού, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις, καθότι η καθυστέρηση στην έγκριση των θέσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο λόγω της αναστολής. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τόσο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών για την ανάδειξη των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.