TO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΛΟΥΤΡΑΚΙ 247" ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ή ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Ή ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ή ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ Ή ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, κ.λπ.)

Επικοινωνία: loutraki247@gmail.com

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ – ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Στο θέμα των υδροδοτήσεων στα σπίτια που χτίστηκαν στον υδροφόρο ορίζοντα, πριν το Προεδρικό Διάταγμα του 1985, αναφέρθηκε, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α., Δ. Πρωτονοτάριος:

«Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι ένα τηλεφώνημα που μου έκανε ο κ. Λογοθέτης δεν αφορούσε τα νερά του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά μια δεξαμενή στα Στραβά.

Δεν θέλω να με ρωτήσετε κάτι σε αυτό που θα πω, την παρούσα στιγμή.  Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο, ως πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α., με έχει φέρει σε αδιέξοδο.  Θα ήθελα να με προσέξουν οι αρχηγοί των συνδυασμών, να σκεφτούν αυτά που θα πω και, όταν το φέρω ως πρόταση, προ ημερήσιας διάταξης, να πουν την άποψή τους, διότι υπάρχουν και καινούριοι συνδυασμοί.

Στις 19/4/2019 ήρθε, εδώ, ο κανονισμός ύδρευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και ψηφίστηκε, ομόφωνα, από όλους τους παρόντες.  Πρόεδρος, τότε, ήταν ο κ. Φ. Θυμής.  Ο κανονισμός ανέφερε, να δοθεί νερό στους έχοντες σπίτια πριν το 1985, δηλαδή, πριν το προεδρικό διάταγμα.  Αυτό προκλήθηκε από μια δικαστική προσφυγή που έκαναν 44 άτομα, για να πάρουν νερό, και δικαιώθηκαν, πρωτόδικα. 

Ως νέος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α., θα έπρεπε να υλοποιήσω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Υπάρχει, όμως, μια έφεση, την οποία έκανε η Δ.Ε.Υ.Α., εναντίον των 44, εκ των οποίων, μόνο οι 18-20 (δεν θυμάμαι ακριβώς) είχαν τα νόμιμα παραστατικά, για να πάρουν νερό πριν από το 1985.  Αυτούς δικαίωσε το δικαστήριο. 

Εγώ θα επανέλθω, αφού ενημερωθείτε, ώστε να πάρουμε, όλοι μαζί, μια απόφαση, για να λήξει αυτό το θέμα, όσον αφορά τις οικίες, ξεκαθαρίζω, που είναι πριν το 1985, και που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί, όταν έχτισαν τα σπίτια τους, δεν ήξεραν ότι θα υπάρξει το προεδρικό διάταγμα.  Αφού μίλησα με 3 και 4 δικηγόρους, εκτός της Δ.Ε.Υ.Α., σας λέω και τη λύση, την οποία πάλι θα πρέπει να σκεφθείτε και να μου απαντήσετε.  Υπάρχει μια έφεση της Δ.Ε.Υ.Α., όσον αφορά 33 σπίτια.  Εάν η απόφαση του Εφετείου, μία στο εκατομμύριο (κάτι που δεν πιστεύω), είναι αρνητική κι εμείς προβούμε στην υδροδότηση των κατοικιών, τι θα κάνουμε μετά;  Αυτό είναι το πρώτο.  Το δεύτερο είναι ότι απειλούν εμένα με μηνύσεις (και έχουν απόλυτα δίκιο οι άνθρωποι), όλοι αυτοί που δικαιώθηκαν, γιατί έχουν την πρωτόδικη απόφαση.

Η μοναδική λύση να παραιτηθούμε, ως Δ.Ε.Υ.Α., από την έφεση, με ομόφωνη εντολή του δημοτικού συμβουλίου και να προβούμε στις υδροδοτήσεις, για τις οποίες είχατε πάρει απόφαση.  Συνολικά, πρόκειται για, περίπου, 220 σπίτια, πριν το 1985, τα οποία έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά.»